Видеоигрите привличат деца от десетилетия. Това обаче достигна нови висоти с въвеждането на мобилни устройства за игри и приложения за смартфони. Щракнете тук за повече информация.

Поради мобилността, игрите са намерили своя път в дома, апартамента и автобусната спирка. Тъй като на практика всички деца в Съединените щати държат мобилни телефони, е невъзможно да се намери някое, което да не играе игра.

Въпреки неблагоприятната преса, която получават видеоигрите, те имат няколко предимства. Въпросът е да се намери правилната комбинация от висококачествено съдържание и разумни ограничения. В крайна сметка видеоигрите могат да помогнат, а не да пречат на развитието на вашето дете.

Образователни проучвания показват, че видеоигрите могат да помогнат на учениците да учат по-успешно. Учителите отчитат по-високи резултати от изпитите, когато в класната стая се използват видеоигри. Програмите за медицинско и военно обучение използват игри в стил симулация за обучение на инструменти и стратегия.

Умения за цял живот

Много видеоигри учат младежите на качества като делегиране, работа в екип и приоритизиране. Игрите с интернет, които позволяват на младежите да играят с приятелите си в реалния живот, често изискват сътрудничество и разделяне на задачи, за да завършат ниво.

Подобряване на мозъчната функция

Доказано е, че нашите разсъждения и способности за решаване на проблеми се подобряват благодарение на игра на видео игри. Те ни помагат да вземаме решения за части от секундата, да обработваме информацията по-бързо и да изпълняваме много задачи по-ефективно. Освен това игрите могат да помогнат за развитието на координацията между ръцете и очите и слуховото разбиране.

Притесненията на родителите относно видеоигрите, допринасящи за затлъстяването, първоначално е трябвало да бъдат решени с контролирани от движение игри като Nintendo Wii. От друга страна, в тестовете е установено, че видеоигрите не влияят върху общите нива на активност на децата.

От друга страна, игрите за смартфони дават известен оптимизъм, като насърчават децата да излязат от къщата. Pokemon Go е един пример, но Geocaching и други лов на съкровища в реалния живот също могат да бъдат забавни за вашите деца. Например, за да раздвижи потребителите, The Walk съчетава разказване на истории и фитнес.

Компетенции в работата

Според Федерацията на американските учени (FAS), децата трябва да играят повече видеоигри, за да се състезават в днешната работна среда. В проучване от 2010 г. FAS установи, че игрите помагат на децата да придобият умения за мислене от по-висок порядък, включително решаване на проблеми и интерпретативен анализ. За допълнителна информация вижте тук.

Насилието във видеоигрите е недостатък.

Докато всички други изследвания за социалните последици от игра на насилствени видеоигри са довели до обратния резултат, резултатите от сканирането на мозъка са тревожни.

 

Просто казано, младежите, които играят насилствени видеоигри, имат по-ниски нива на самоконтрол и по-високи нива на емоционална реактивност в мозъка си.

Докато дискусията продължава, имайте предвид как насилствените видеоигри засягат децата ви. Доверете се на интуицията си, ако откриете проблем.

Помогнете на децата си да изберат игри, които смятате за подходящи. Много оценки на видеоигри предоставят важна информация за съдържанието на играта, като например количеството насилие, ругатни и теми.

Хората са засегнати от пристрастяване, което е заболяване.

В Англия Националната здравна служба започна да лекува пристрастяването към видеоигри тази година, след като Световната здравна организация включи „заболяване на игрите“ в своята Международна класификация на болестите.

Какво е това на видео игрите, което ги прави толкова приятни за игра? Докато играем, допаминът се освобождава в нашите системи, което ни кара да се чувстваме щастливи и насочва мозъка си да „направи това отново“.

Всъщност видеоигрите са проектирани да предизвикват пристрастяване. Джон Хопсън е професор по поведенчески и мозъчни науки и изследовател на игри в Microsoft Game Studios и писател по дизайн на игри.

В книгата си „Дизайн на поведенчески игри“ той обяснява как дизайнерите на игри могат да наблюдават поведението, като използват прости стимули и стимули в ключови моменти и места.

Пристрастяването към игрите е по-често срещано при деца, които имат лош контрол на импулсите или се борят да се впишат. Това може да се дължи на факта, че видеоигрите дават прост начин за запълване на празнотата, създадена, когато формирането на взаимоотношения в реалния живот е трудно.

Заместване в обществото

Моля, следете колко време вашите деца прекарват в игра на видеоигри и дали това замества или засяга други елементи от живота им.

След училище децата, които играят игри, свързани с интернет, могат да „се мотаят“ с приятелите си, без изобщо да напускат къщата. От друга страна, това виртуално събиране не е заместител на истинското взаимодействие лице в лице.

Дигиталните теренове отнемат на децата възможността да научат социални умения и да преместват телата си от една къща в друга, да не говорим за опасностите от онлайн хищници и кибертормоза.

Каква роля играем във видеоигрите?

Животът на нашите деца може да се възползва от видеоигрите, но родителите трябва да присъстват, за да им помогнат да поставят ограничения. Ако се притеснявате, че вашето дете става твърде погълнато от видеото игри, сега е моментът да седнем и да поговорим за това. Направете съзнателно усилие да бъдете съпричастни и неосъждащи. В живота на вашето семейство се опитайте да се споразумеете за разумно време за видеоигри.

Ако имате нужда от помощ, свържете се с вашия педиатър. Те може да са в състояние да предложат полезни съвети или може би да ви свържат с терапевт, който работи с тийнейджъри и тийнейджъри.

Въпреки че видеоигрите имат своето място, те не трябва да отнемат повече време, отколкото децата изискват за упражнения, социализация, учене и сън. В нашия все по-свързан свят всички бихме могли да използваме повече практика за изключване.

RSS
Follow by Email