Дали сте някога си пожелали да можете да споделите удоволствието от игра на любимите си игри с приятелите си, дори когато те не са в същата стая като вас? Е, с Share Play на PS4, този сън се превръща в реалност.

Но как точно работи това? В това обсъждане ще разкрием тайните зад тази иновативна функция и ще ви покажем как да споделяте безпроблемно вашите игрови преживявания с приятелите. Независимо дали сте опитен потребител на Share Play или само започвате, тук има нещо за всеки.

И така, впуснете се и открийте магията на споделянето на игри чрез Share Play на PS4.

Настройване на Share Play на PS4

За да настроите Share Play на вашия PS4, просто следвайте тези лесни стъпки.

Първо, уверете се, че и вие и ваш приятел имате стабилна интернет връзка.

След това отидете на основното меню на вашия PS4 и изберете опцията "Настройки". От там, отидете в раздела "Споделяне и предавания" и изберете "Share Play".

След това, ще трябва да активирате Share Play като отметнете полето до "Активиране на Share Play". Това ще ви позволи да споделяте игрите си с приятелите си.

След активирането, можете да настроите настройките според вашите предпочитания. Например, можете да регулирате резолюцията и кадровата честота за оптимално играене.

След като настроите Share Play, поканете вашия приятел да се присъедини към вашата сесия. Можете да направите това, като им изпратите покана чрез системното меню на PS4 или като изберете техния профил от вашите списъци с приятели.

След като те приемат поканата, те ще могат да играят вашите игри отдалечено, сякаш седят точно до вас.

Поканване на приятели да се присъединят към вашата Сесия на споделяне

Сега, когато сте настроили Share Play на вашия PS4, е време да поканите приятелите си да се присъединят към забавлението.

Изпращането на покани за Share Play е лесно – просто изберете приятеля, когото искате да поканите от списъка с приятели и изпратете им заявка.

След като те приемат, можете да започнете да играете заедно веднага.

Ако се сблъскате с някакви проблеми, не се притеснявайте, има стъпки за отстраняване на проблеми, които можете да предприемете, за да гарантирате гладко изживяване с Share Play.

Изпращане на покана за споделена игра

Можете лесно да поканите вашите приятели да се присъединят към вашата Share Play сесия на PS4.

За да изпратите покана за Share Play, започнете, като стартирате играта, която искате да споделите. След като играта е стартирана, натиснете бутона "Share" на вашия контролер, за да отворите менюто Share.

От там изберете опцията "Покани за Share Play". Ще се появи списък с вашите онлайн приятели, които ви позволява да изберете кого искате да поканите. Просто изберете приятеля, когото искате да поканите и изпратете поканата.

Вашият приятел ще получи уведомление на своя PS4, което ще му даде възможност да приеме или откаже поканата. След като я приеме, той ще може да се присъедини към вашата Share Play сесия и да играе играта с вас.

Толкова лесно е да поканите вашите приятели и да започнете да споделяте вашия гейминг опит на PS4.

Приемане на искания за споделяне на игра

Веднъж като приятелят ви получи поканата ви за Споделена Игра на своя PS4, те могат лесно да я приемат и да се присъединят към вашата сесия на Споделена Игра. За да направят това, просто трябва да следват няколко прости стъпки:

 1. Върху техния PS4, те трябва да отидат в менюто за Споделена Игра, като натиснат бутона Share на техния контролер.
 2. След това те ще видят известие, че са получили покана за Споделена Игра от вас. Те могат да изберат това известие, за да продължат.
 3. След това те трябва да изберат опцията "Приеми", за да се присъединят към вашата сесия на Споделена Игра.
 4. Веднъж след като приемат поканата, те ще бъдат свързани с вашата сесия и могат да започнат да играят играта заедно с вас.

Отстраняване на проблеми със Share Play

Ако се сблъскате с някакви проблеми при поканването на приятели да се присъединят към вашата сесия на Share Play, има няколко стъпки за отстраняване на проблемите, които можете да опитате.

Първо, уверете се, че интернет връзката ви е стабилна и силна. Слаби или нестабилни връзки могат да причинят проблеми с Share Play.

Също така можете да опитате да рестартирате конзолата PS4 и конзолата на приятеля си, за да освежите системата.

Освен това, проверете дали вие и вашият приятел имате инсталирани най-новите системни софтуерни актуализации и актуализации на играта. Остарелият софтуер понякога може да се намеси с функционалността на Share Play.

Ако проблемът продължава, можете също да опитате да настроите мрежовите си настройки, като активирате UPnP или пренасочите конкретни портове.

Ако нито една от тези стъпки не работи, може да се окаже полезно да се свържете с PlayStation Support за допълнителна помощ.

Изследване на опциите в менюто "Share Play"

За да навигирате през различните опции в менюто Share Play на вашия PS4, просто отворете менюто и изследвайте различните функции, които имате на разположение.

Когато отворите менюто Share Play, ще откриете голям набор от опции, които ви позволяват да персонализирате своето игрово изживяване и да комуникирате с приятелите си.

Една от основните функции в менюто е възможността да стартирате Share Play сесия, която ви позволява да поканите приятел да се присъедини към вашия игрален процес или да превземе дистанционно контрола върху вашата игра.

Също така можете да изберете да гледате приятелите си да играят, което е отличен начин да се научите на нови стратегии или просто да се насладите на играта заедно.

Освен това, менюто Share Play ви позволява да настроите настройките на сесията, като продължителността на сесията и качеството на видеото и аудиото.

Освен това можете да използвате менюто, за да изпращате покани за партита, да създавате групови чатове и да управлявате списъка си с приятели.

Иницииране на сесия за споделяне на игра с приятел

Сега, когато сте изследвали различните опции в менюто Share Play на вашия PS4, е време да научите как да започнете Share Play сесия с приятел. Следвайте тези прости стъпки, за да започнете да играете заедно:

 • Уверете се, че вашият PS4 е свързан с интернет и и двамата вие и вашето приятел имате абонамент за PlayStation Plus.

 • От менюто Share Play изберете "Start Share Play" и изберете "Give Controller to Visitor", ако искате приятелят ви да контролира играта, или "Play a Game Together", ако искате да играете заедно.

 • Изберете игра от вашата библиотека или изберете играта, която в момента играете.

 • Поканете вашия приятел, като им изпратите покана за Share Play. Те ще получат известие и могат да се присъединят към вашата сесия, като приемат поканата.

След като вашият приятел се присъедини към Share Play сесията, можете да се насладите на игрите заедно, дори и да не притежават играта сами. Запомнете, че качеството на Share Play сесията може да варира в зависимост от скоростта на интернет връзката ви, затова се уверете, че имате стабилна и бърза връзка за най-доброто изживяване.

Приятни моменти на игра с вашите приятели!

Играем заедно чрез Share Play.

За да играете игра заедно чрез Share Play на вашия PS4, следвайте тези стъпки:

 1. Изберете играта: Изберете играта, която искате да играете от вашата библиотека или играта, която в момента играете.

 2. Поканете приятел: Натиснете бутона Share на вашия контролер и изберете "Покани приятел". Можете да изпратите покана на вашия приятел чрез чат в група или като въведете директно техния PSN ID.

 3. Предайте контрола: След като вашият приятел приеме поканата и се присъедини към сесията на Share Play, можете да му предадете контрола. Те ще могат да виждат екрана ви и да играят играта, като че ли седят до вас.

 4. Играйте заедно: Сега и вие и вашият приятел можете да играете играта заедно. Можете да се редувате в играта или дори да играете едновременно в игри, които поддържат многопотребителска функционалност. Комуникацията може да се осъществява чрез гласов чат или чат в група.

Отстраняване на често срещани проблеми със споделянето на игра

Изпитвате затруднения по време на сесията Share Play? Не се притеснявайте, ние ще ви помогнем! Ето няколко съвета за отстраняване на проблеми, които да ви помогнат да решите общите проблеми и да се върнете към игрите с вашите приятели:

 • Проверете интернет връзката си: Стабилна и бърза интернет връзка е от съществено значение за плавно преживяване на Share Play. Уверете се, че сте свързани с надеждна мрежа и опитайте да рестартирате рутера си, ако е необходимо.

 • Актуализирайте софтуера на системата си: Уверете се, че софтуерът на вашата PlayStation 4 е актуализиран. Остарелият софтуер може да причини съвместимостни проблеми и да засегне производителността на Share Play.

 • Проверете интернет връзката на вашите приятели: Ако имате проблеми да се свържете с вашите приятели, помолете ги да проверят своята интернет връзка. Слаба или нестабилна връзка от тяхна страна може да повлияе на сесията Share Play.

 • Рестартирайте конзолата си: Понякога просто рестартирането може да оправи различни проблеми. Опитайте да изключите PS4 си и после да го включите отново, за да видите дали това решава проблема.

Съвети за оптимизиране на вашето преживяване с Share Play

След като решите всякакви общи проблеми с Share Play, нека сега проучим някои полезни съвети, за да подобрите вашето Share Play изживяване.

Първо, уверете се, че и вие, и вашите приятели имат стабилна интернет връзка. Share Play изисква добра скорост на връзката, затова разгледайте възможността за използване на кабелна връзка вместо Wi-Fi за по-добра стабилност. Освен това затворете всички ненужни приложения или изтегляния, които могат да изразходват вашата лента.

Друг съвет е да оптимизирате настройките на вашата мрежа. Приоритизирайте мрежовата връзка на вашия PS4, като му зададете статичен IP адрес и активирате настройките за Качество на Обслужване (Quality of Service – QoS) на вашия рутер. Това ще гарантира по-гладко Share Play изживяване, като намали претоварването на мрежата.

Освен това е важно да комуникирате с вашите приятели по време на Share Play сесиите. Използвайте гласов чат или чат в група, за да координирате играта и обсъждате стратегии. Това не само подобрява цялостното изживяване, но и помага да се предотвратят недоразуменията и объркванията.

Накрая, разгледайте възможността да настроите Share Play сесиите по време на часове с по-ниско натоварване на мрежата. Това може да помогне за намаляване на претоварването на мрежата и подобряване на качеството на връзката, което води до по-гладко игрово изживяване.

Често задавани въпроси

Мога ли да споделя игри с приятели, които нямат Playstation 4?

Да, можете да споделяте игри с приятелите си, които нямат PS4 чрез Share Play. Това им позволява да се присъединят отдалече към вашата игра и да играят с вас, дори ако не притежават конзолата.

Мога ли да използвам Share Play, за да играя мултиплейър игри с приятелите си онлайн?

Да, можете да използвате Share Play, за да играете мултиплейър игри с приятелите си онлайн. Това ви позволява да поканите приятел да се присъедини към вашата игрова сесия, дори ако те нямат PlayStation 4.

Колко дълго може да продължи една сесия на Share Play?

Една сесия за споделяне на игра може да продължи до 60 минути на един път. Това е отличен начин да играете игри с приятели онлайн, дори ако те не притежават самите играта.

Мога ли да споделя игри с приятели, които живеят в различна държава?

Да, можете да споделите игри с приятелите си, които живеят в различна държава, чрез Share Play на PS4. Това ви позволява да ги поканите да играят вашите игри отдалечено, дори ако те сами не притежават играта.

Мога ли да използвам Share Play, за да споделя цялата си игрална библиотека с приятелите си?

Да, можете да използвате Share Play, за да споделите цялата си библиотека с игри с приятелите си. Това им позволява да играят игри от вашата колекция на своите собствени PS4, дори ако не притежават същата игра.

Заключение

Заключително, Share Play на PS4 е прекрасен начин да споделяте игри с приятели и да се наслаждавате на мултиплейър преживявания, дори ако не притежавате играта. Следвайки стъпките, описани в тази статия, лесно можете да настроите Share Play, да поканите приятели да се присъединят и да проучите различните възможности в менюто.

Решаването на често срещани проблеми и оптимизирането на Share Play преживяването ще гарантира гладки игрови сесии с вашите приятели.

Така че напред, започнете да споделяте и да се наслаждавате на игри заедно на вашия PS4!

You May Also Like

Как да запишете PS4 игра

Моля, въведете запитване на български език, за да мога да ви помогна.…

Как да поставите PS4 в режим на пестене на енергия

За да поставите PS4-то в режим на пестене на енергия: Включете го…

Как да играете PS4 игри на PS5 конзола

  Проверете съвместимостта на играта PS5 приема голяма част от PS4 игрите.…

Как да почистите PS4 конзолата

За да почистите PS4 конзолата, трябва да следвате няколко стъпки: Подгответе конзолата:…
RSS
Follow by Email