Стратегическо командване е компютърна игра. На 6 декември 2018 г. британският издател на компютърни игри Matrix Games стартира WWII: World at War, походова голяма стратегическа военна игра, представяща Втората световна война на всеки голям фронт от нахлуването на Германия в Полша през септември 1939 г. до края на битката в лятото на 1945г.

Fury Software, базиран в Торонто, е проектирал Strategic Command за Matrix. WWII: World at War (или WAW) е рестартирана игра на Strategic Command, съдържаща Strategic Command: Europe. Тази година са налични Strategic Command Classic: Global Conflict, WWII: War in Europe и Strategic Command: World War I. В края на 90-те години на миналия век Fury създава тази продължителна серия, като Battlefront публикува първата игра, Strategic Command: European Theatre, през 2002 г. Хюбърт Картър, президент/водещ разработчик в Fury Software, и Bill Runacre, водещ дизайнер в Fury Software, създаде WAW, петата игра от поредицата. Щракнете тук за допълнителна информация относно игрите на Play Station.

Играчите могат да играят или като съюзниците (Великобритания, Съветския съюз, САЩ и Франция), или като Оста (Германия, Италия и Япония) срещу изкуствения интелект (AI) на играта или друг играч (чрез „гореща седалка“ или онлайн чрез игра по имейл) (PBEM).

WAW също така включва неутрални или съвоюващи по-малки държави (като Швейцария или Швеция), които се присъединяват към коалицията по различни причини, включително политически пристрастия, дипломация от великите сили или нашествия в земите им от всяка страна. AI контролира тези по-малки армии и макар че понякога може да изглежда, че не са нищо повече от обличане на витрини, те също могат да бъдат множители на сила, които правят или нарушават военните цели на играча.

Няколко предварителни мисли

WWII: World at War от стратегическо командване (SOCCOM) включва разнообразие от ефективни кампании и сценарии, всеки със своята начална дата и набор от критерии за победа. В моята ситуация следните движения и публично пуснати модификации (или модификации) бяха налични в средата на октомври:

Бил Runacre и David Stoeckl замислиха трите реални ситуации в WAW, а Hubert Cater програмира AI. И в трите сценария играчът на Axis (човек или AI) започва играта и се движи първи по време на всеки ход; и двете страни имат условия за победа, които трябва да бъдат изпълнени до края на сценария, който обикновено включва превземането на различни национални столици и други големи градове от стратегически интерес за всяка страна.

В кампанията World at War от 1939 г., например, трябва да контролирате Берлин, Париж, Лондон (и съседните хексове), Манчестър, Москва, Сталинград, Кайро, Токио, Сеул, Чунгкинг, Делхи, Манила и Канбера, за да осигурите решителна победа като силите на Оста (Германия, Италия и Япония).

Ако играете като съюзници, ще трябва да завладеете Берлин, Рим, Париж, Лондон (и близките хексове), Москва, Вашингтон, окръг Колумбия, Токио, Сеул, Чунгкинг и Делхи, за да спечелите решително (Великобритания, Съветския съюз, Франция и Съединените щати). За повече информация, отидете тук.

Има три варианта на надпреварата за победа на кампаниите, споменати по-горе. И двете страни имат едни и същи условия за победа в сценариите състезание за победа, разработени от същия екип, който е създал оригиналните основни кампании. Въпреки това, играта поставя времеви ограничения за участниците, откъдето идва и прозвището Race to Victory.

Условията за победа за три модификации на Военноморска война, базирани на сценариите World at War, Axis High Tide и Allies Turn the Tide, са същите като сценариите World at War, Axis High Tide и Allies Turn the Tide. Основната разлика е, че различните бойни корабни единици, изобразени в играта, имат различна механика в тези варианти на Naval War.

Триумф и трагедия изобразяват атаките на съюзниците срещу Германия и Япония в европейските и тихоокеанските театри през лятото на 1944 г. и впоследствие, докато 1941 г. Ростов изобразява Германия (и нейните съюзници от Оста), които се борят с Червената армия за град Ростов през октомври 1941 г.

WWII: World at Conflict изобразява широк спектър от типове единици, от незначителни гарнизонни сили, натоварени със защитата на градовете и потискането на партизански огнища в окупирани страни до смъртоносните ракети V1 и V2 на нацистка Германия, разработени по-късно по време на войната. Вашите щабни части изпращат доставки до вашите бойни части, за да представляват логистична стойност. Танкове, различни видове артилерия, самолети и военни кораби, всички изобразени като 3D спрайтове или броячи в стил НАТО, също са достъпни за командване в WAW. Всяка единица има предимства и недостатъци и ако изберете 3D спрайтове, те визуално представят страната, която ги е създала, и дори могат да променят формата си с напредването на технологиите.

Моята гледна точка

Съмнявам се, че бих могъл да покрия всички характеристики на Strategic Command WWII: World at War в преглед, защото това е толкова голяма симулация в световен мащаб. И така, въз основа на предишните ми контакти с WAW, ще ви дам само някои от моите мисли.

Стратегическо командване (SOCCOM) Ако трябва да опиша Втората световна война: Светът във война пред широката публика, това е кръстоска между Милтън Брадли/Авалон Хил/Хасбро настолна игра Axis & Allies и някои от по-малко сложните стратегически игри от Втората световна война, произведени от MicroProse Software в средата на 80-те години. Точно както в Axis & Allies, вие трябва да разделите вниманието си между настоящите битки и да използвате своя индустриален потенциал и икономическа сила, за да генерирате въздушни, наземни и морски единици, които ще бъдат налични в бъдещи завои, както като заместители за загуби, така и като подкрепления, които ще добавете сила към предстоящите си кампании.

Всяка голяма сила започва с фиксирана сума пари (военни производствени точки или MPP), свързани с определени променливи въз основа на исторически данни. От друга страна Оста влиза във войната с мощно военно, но слабо финансово положение. Германия може да плячкосва MPP от заловени съседни държави, освен ако съюзниците не могат да обърнат Оста на своя страна чрез дипломация и военни триумфи. Търговията с неутрални правителства като Испания и Швеция може да помогне за финансирането на военните усилия на Райха. И двете страни ще навредят на икономиките на опонентите си, като нанасят удари по корабните пътища или разгръщат стратегически бомбардировки.

RSS
Follow by Email