Конзолите са напреднали доста отвъд обикновените конзоли за видеоигри, включително широка гама от развлекателни елементи в елегантна черна кутия. Например PlayStation 4 ви позволява да сърфирате в интернет, да гледате Netflix или Hulu, да слушате музика, да общувате с приятели и дори да излъчвате игрови сесии. PS4 е затворен, марков компютър, който се предлага с предварително инсталирана огромна селекция от алтернативи за забавление.

С толкова много функции на ваше разположение, със сигурност има някои функции на PS4, които остават незабелязани. Не се притеснявайте; ще ви преведем през най-свръхестествените способности на системата.

Така че седнете и открийте многото чудеса, които предлага вашият PS4. Съставихме списък от 18 предложения, за да направим вашето игрово и развлекателно изживяване по-плавно и удобно. Ако сме пропуснали някои по-малко известни функции, уведомете ни в секцията за коментари и ние ще ги добавим към списъка!

Сменете твърдия диск на PS4 за повече място за съхранение.

Тъй като съвременните игри са толкова големи, е шокиращо лесно да напълните твърдия си диск само с няколко заглавия. Можете да изтриете по-стари файлове с игри, за да създадете място за нови, но това бързо става трудоемко. Ако сте уморени от ограниченията за съхранение на вашия PS4, помислете за закупуване и инсталиране на по-голям 2,5-инчов твърд диск (HDD). Ето как го правите.

  • Направете резервно копие на вашите игрови данни на външен твърд диск.
  • Отворете горната част на вашия PS4 и развийте монтирания твърд диск. Извадете твърдия диск от компютъра и го оставете настрана.
  • Вземете системния софтуер PS4 и го запазете на външен твърд диск.
  • Инсталирайте новия твърд диск, затегнете винтовете и поставете отново горната част.
  • Включете вашия PS4. Ще се стартира в безопасен режим. За да заредите системния софтуер от външното устройство, следвайте инструкциите.
  • Възстановете данните на играта си от външното устройство, което е архивирано.

Спестете игри на PS Plus, без да заемате твърде много място на вашия твърд диск.

Изтеглянето на игра на PS Plus, като знаете, че няма да можете да я играете известно време, е загуба на място на твърдия диск. Не е нужно да го изтегляте, за да го запазите, за щастие. Ако вкусът на играта на PS Plus ви харесва, добавете я към библиотеката си, вместо да я изтегляте. Играта ще остане във вашия избор, докато акаунтът ви в PS Plus е активен и можете да я изтеглите, когато сте готови да я играете.

Активирайте архивиране в облака или запишете данни в облака.

Когато е възможно, трябва да архивирате данните на играта си. В края на краищата никога не знаете кога лош късмет ще удари и ще унищожи вашия хардуер. За щастие, Sony прави архивирането на данни лесно.

Ще забележите опция за запазване на вашите игрови данни в облачното хранилище на Sony, ако имате PlayStation Plus. Тези, които нямат абонамент за PlayStation Plus, могат да съхраняват своите игрови данни на външен твърд диск или флаш устройство. Превръщането на това в навик е страхотен начин да спестите място на вашия PS4.

Почистете вашия PS4 за подобрена производителност

Лесно е да загубите поглед, че вашият PS4 по същество е компютър за игри. Естествено, докато играете, сърфирате в мрежата, гледате телевизия и така нататък, вие натрупвате голямо количество данни за боклук и бисквитки, които само помагат за забавяне на вашия PS4. Може да е време да почистите базата данни, ако вашата конзола не реагира толкова добре, колкото при първото излизане от кутията. Ето как го правите:

  • Изключването на вашия PS4 с бутона за захранване ще го постави в безопасен режим.
  • След като се изключи, натиснете и задръжте бутона за захранване, докато не чуете два бипкания: един, когато го натиснете за първи път, и друг седем секунди по-късно.
  • Освободете бутона за захранване, поставете вашия DualShock 4 контролер в конзолата с USB кабела, след което натиснете бутона PS на контролера, след като чуете втория звуков сигнал. В резултат на това трябва да се появи менюто Safe Mode.
  • Изберете опцията за възстановяване на база данни от менюто.

Вашият PS4 ще почисти и изтрие всички ненужни данни, оставяйки вашите записвания и важни файлове недокоснати. За да поддържате PS4 да работи добре, правете това на всеки няколко месеца.

Използвайте приложението PlayStation Phone в своя полза.

Начинанията на Sony в секторите на смартфоните и таблетите доведоха до няколко бижута, но опитите им за мобилни игри и стрийминг се срещнаха с минимален успех. Едно от тях е телефонното приложение PlayStation. Въпреки че не можете да играете игри с него, можете да изпращате съобщения с приятели, да правите покупки, да проверявате трофеите и да изтегляте всички заглавия, които купувате директно на вашия PS4, идеално за геймъри, хванати в капан на работа, когато най-новата горещина удари рафтовете на магазините.

RSS
Follow by Email